Produktoversikt

HD DA 20-40mm

Publisert 20.11.2013 17:37

Nytt HD DA 20-40mm værsikret objektiv fra Pentax

 

Pentax øker sin serie av værsikrede objektiver med en 20-40mm zoom. Det blir den første zoomen, og det første værsikrede objektivet i deres prestisje-serie, Limited. 

Rask og stillegående autofokus, høy optisk kvalitet og en gedigen byggekvalitet, hovedsakelig i metall, er typiske kjennetegn for Limited-serien.

 

Image of lgxhophrahg8oafgjz3n

HD Pentax-DA 20-40mm F/2,8-4 ED Limited DC
Med en brennvidde som tilsvarer 30,5mm – 61,5mm når det er montert på et APS-C-kamera, passer det for de aller fleste fotograferingsbehov.


En kamerafatning med lang historikk
Objektivet har selvfølgelig Pentax K-fatning, som Pentax har holdt fast ved siden 1975. Siden introduksjonen har man totalt levert 27 millioner objektiver med denne fatningen. De som har en fungerende optikk fra forrige århundre, får faktisk en moderne funksjon som optisk bildestabilisering hvis den settes på et nyere Pentax-kamera. Faktum er at de gamle objektivene også kan brukes på Pentax speilløse kameraer (med adapter).


Bildekvalitet/optisk konstruksjon
Objektivet er i hovedsak konstruert i metall, noe som gir en god "feeling" og en robust konstruksjon. Det er utstyrt med Pentax spesielle HD-coating, en ED-glasslinse, og en ”super-low-dispersion-linse”. Disse bidrar til å gi perfekt skarphet fra kant til kant, og å holde den kromatiske forvrengingen under kontroll. Optikken har også ”Quick Shift Focus”, et system for raskt å kunne veksle mellom autofokus og manuell fokus, samt en innebygget superstillegående, rask AF-motor. Objektivet kommer i både sort og sølv.


Tekniske data 

·         Brennvidde: 20-40mm 

·         Lysstyrke: F/2,8-4 

·         Objektivkonstruksjon: 9 elementer i 8 grupper 

·         Nærgrense: 0,28 meter 

·         Filterstørrelse: 55mm 

·         Lengde: 71mm 

·         Diameter: 68,5mm 

·         Vekt: 283 gram 

·         Blenderlameller: 9 stk. 

·         Medfølgende tilbehør: Solblender


Pris og tilgjengelighet

 
PENTAX HD DA 20-40MM DC WR - sort

PENTAX HD DA 20-40MM DC WR - silver