Produktoversikt

Pentax 645Z

Publisert 15.04.2014 06:00

Nå kommer en ny modell i Pentax mellomformat-serien, Pentax 645Z. Det blir flere store forbedringer sammenlignet med den prisbelønte forgjengeren 645D fra 2010.

 

Pressrelease image

Mye nytt
Pentax 645Z har fått en nyutviklet CMOS-sensor med 51,4 millioner pixler, seriebildeopptak med 3 bilder per sekund, en høyoppløst vridbar LCD-skjerm og nytt avansert autofokus-system med liveview-funksjon. En meget spennende nyhet er at kameraet kan filme i Full-HD. Det i kombinasjon med den store sensoren (43,8x32,8mm) ventes å gi helt nye målgrupper for kameraet.

Prosessor og fravær av filter
Den nye CMOS-sensoren i kombinasjon med Prime III prosessoren gir meget lavt støynivå også ved høye ISO-verdier. Pentax 645Z har ISO-innstilling helt opp til 204.800. Designet uten lavpassfilter gjør at mest mulig av bildekvaliteten fra sensoren beholdes.

 
Hastighet som imponerer
645Z kan ta opp til 10 bilder i RAW-format (eller 30 i JPEG) ved makshastigheten 3 bilder pr sekund. Kameraet støtter de nye UHS-1 kortene og USB 3.0.

Nytt forbedret AF-system
Den nye AF-modulen, SAFOX 11 med 27 sensorer hvorav 25 av krysstype, gir en perfekt presisjon med et stort arbeidsområde -3EV til +18EV (ved ISO100 og 23º), noe som muliggjør fokusering også på motiv som ikke kan fokuseres med det menneskelige øyet. Takket være den nye liveview-funksjonen kan fotografen finjustere skarphetsinnstillingen med LCD-skjermens kontrast-detekterende AF, eller gjennom å forstørre bildet.

LCD-skjermen
Den nye vridbare LCD-skjermen på 3,2” har hele 1.037,000 bildepunkter. For å legge til rette for utendørsfotografen har skjermen en konstruksjon uten luft mellom lagene, hvilket gir mindre problemer med refleksjoner og strølys.

Filming i Full-HD
645Z filmer i Full-HD (1920x1080 i 60i/30p) med H.264 format. Den store sensoren gir fantastiske muligheter til vakker uskarphet (bokéh) ved filming. Det finnes også mulighet for intervallfilming i 4K (3840x2160 pixler i Motion JPEG eller AVI-format).

For tøffe tak
I motsetning til mange andre kameraer med denne sensorstørrelsen er 645Z også bygget for å fungere som et utendørs-kamera. Foruten værbeskyttelse er kameraet også meget robust og bygget av store deler i magnesium, som gjør kameraet relativt lett.

Smartphone-support
Ved å bruke Pentax Flu Card 16GB (ikke inkludert), kan man styre kameraet fra en smartphone og utløse det, se live-bilder på telefonen, spare og overføre.

Optisk søker
Den optiske søkeren gjengir 98% av det faktiske bildet, og det er lagt mye vekt på å gjøre den lyssterk og behagelig å se i.

Doble kortspalter
Doble kortspalter for SD-kort. Støtter også de nye SDXC UHS-1 kortene. Overføring kan skje fra kameraet via USB 3,0.

HDR
Innebygget HDR (High Dynamic Range) som også fungerer med RAW-format. Funksjonen innebærer at kameraet tar tre bilder i meget rask rekkefølge, som så automatisk legges sammen til ett. Dette gjør at riktig eksponering oppnås både i lyse og mørke partier av bildet.

Pris og levering
Kameraet kommer på markedet i juli måned og kan bestilles her