Produktoversikt

Nytt makroobjektiv fra Pentax

Publisert 20.10.2022 19:18
HDDFA100MACRO_banner01

HD PENTAX D-FA MACRO 100mmF2.8ED AWPentax åpner for en ny verden av kreative muligheter med den nye
HD Pentax-D FA Macro 100mm f/2.8 ED AW.
 
Objektivet gir en fantastisk bildekvalitet med vakker bokeh uavhengig av nærgrense. Med 8 avrundede blenderblader blir uskarphet i bakgrunnen og overgangen fra skarphet til uskarphet jevn og behagelig.
Konstruksjonen på objektivet består av 10 elementer i 8 grupper. Ett ED (Extra-low Dispersion) optisk glasselement og to Anomalous Dispersion optiske glasselementer kompenserer for ulike aberrasjoner og minimerer uønsket fargeforvrengning. Dette er kombinert med avansert, flerlags HD-coating. Det reduserer gjennomsnittlig refleksjon i det synlige spekteret til mindre enn 50 prosent sammenlignet med konvensjonelle modeller, samt det innovative FREE-fokuseringssystemet (Fixed Rear Element Extension).
 
Det nye 100mm makroobjektivet leveres med Pentax sin velkjente støvtette og værsikre AW-konstruksjon (All Weather) med seks forseglinger for å optimalisere tettingen. SP-coating (Super Protect) påføres det optiske frontelementet og holder frontoverflaten fri for støv og flekker. Det sikrer også trygg bruk under tøffe værforhold.
 
Fokusringen har Pentax Quick-Shift Focus System, som gjør at fotografen umiddelbart kan skifte fokusmodus fra automatisk til manuell etter at motivet har blitt fanget i fokus av kameraets autofokussystem. Denne enkelthandlingen sikrer en jevn, komfortabel fokusering under manuell fokusfotografering og gir dramatisk forbedret brukervennlighet.
 
I tillegg til standard svart modell, kommer objektivet også i en sølvfarget spesialutgave i begrenset opplag på bare 300 enheter over hele verden.
 
Pris og levering:
 
Det nye objektivet kommer på markedet i løpet av november 2022.
Pris kr. 8.595,- inkl. mva.

Sort objektiv kan bestilles - her
Silver objektiv kan bestilles - her
 
Viktige funksjoner:
 
  • Førsteklasses optisk konstruksjon
  • Værsikring med seks forseglinger
  • Pentax Quick-Shift Focus System
  • Leveres i en sølvfarget spesialutgave - begrenset til kun 300 enheter over hele verden
  • Minste nærgrense er 0,303m
  D-FA100MACRO-ED-AW-SILVER