Produktoversikt

Pentax KF

Publisert 11.11.2022 18:42
Pentax KF banner
 
Nye Pentax KF er designet for å gi fremragende bildekvalitet i et kompakt hus. Kameraet har den velkjente, støvtette og værbestandige konstruksjonen som kjennetegner Pentax, og er det perfekte kameraet for nybegynnere og viderekomne som skal fotografere utendørs.
 
Med det nye Pentax KF får du et allsidig og fleksibelt kamera, som er laget for å følge deg på ethvert eventyr - uansett vær. Til tross for det kompakte designet er det enkelt i bruk og det er lett å få tilgang til alle kontroller på kameraet, selv når det er kaldt og du bruker hansker. Det nye kameraet arver også flere funksjoner som er vanlig blant de større high-end kameraene fra Pentax, slik som avansert autofokus, optisk søker med nesten 100 % synsfelt og vippbar LCD-skjerm.
 
Pentax KF produserer meget høyoppløselige bilder, takket være en toppmoderne CMOS-bildebrikke med omtrent 24,24 effektive megapiksler kombinert med høyhastighets 14-bits bildedata avlesning. Sammen med et AA-filterfritt optisk design, leverer bildebrikken bilder med superhøy oppløsning.
 
Som de fleste Pentax kameraer, har KF bildestabilisering innebygd i huset. Stabiliseringsfunksjonen minimerer effektivt kamerarystelser og har en kompensasjonseffekt på 4,5 lukkertrinn. Det betyr at kameraet kan produsere skarpe bilder, selv når du bruker teleobjektiv eller tar bilder i lite lyssterke omgivelser.
 
Bildestabilisering, det vil si at bildebrikken kan beveges, utnyttes også for kameraets pixel shift-funksjon som du også finner i Pentax sine high-end modeller. Ved å dra nytte av kameraets bildestabiliserings-mekanisme (Shake Reduction), tar kameraet fire bilder av samme scene ved å forskyve bildebrikken litt for hvert bilde, hente alle RGB-fargedata fra hver piksel og deretter slå alt sammen til et enkelt sammensatt bilde med superhøy oppløsning. Pixel shift reduserer også effektivt bildestøy samt øker den dynamiske rekkevidden.
 
Det nye kameraet kommer med en SAFOX X AF-bildebrikke modul med høy presisjon, noe som sikrer kjapp autofokus du kan stole på. Med sine 11 sensorer, inkludert ni kryss sensorer i midten, sikrer AF-modulen nøyaktig fokus så lavt som -3 EV. Dette sikrer også fremragende AF-sporingsytelse når du skal ta bilder av motiver i bevegelse.
 
I tillegg til vanlig svart kommer kameraet også i to spesialutgaver - krystallblå og krystallhvit. Globalt er hver fargemodell begrenset til 700 enheter hver.
 
KF kamerahus – kr. 11.195,- kan bestilles her
KF kamera m/18-55mm – kr. 12.295,-  kan bestilles her
 
Viktige spesifikasjoner
  • Optisk søker med nesten 100% synsfelt
  • Innebygd ristereduksjon (SR) som utgjør 4,5 lukkertrinn
  • Multi-vinklet LCD-skjerm
  • Astrotracer-funksjon som forenkler avansert astronomi fotografering
  • WiFi-tilkobling
  • AA-filterfritt optisk design gir bilder med superhøy oppløsning
  • 77-segmenters målesystem med multimønster for riktig eksponering
  • Støvfjernings-mekanisme (Dust removal)
  KF banner