Produktoversikt

Ricoh GR IIIx

Publisert 08.09.2021 10:17
Ricoh GR IIIxRicoh GR er et av de mest ikoniske gatekameraene som noensinne er laget. Med analoge røtter er dette førstevalget for mange gatefotografer når det kommer til valg av kamera. Nå er det tid for en oppgradering – Ricoh GR IIIx.
 
I kameraet finner vi flere interessante funksjoner. En av dem er det nydesignede GR-objektivet på 26,1mm som gir 40mm vinkel i 35mm-format, nær fotografens eget effektive synsfelt.
 
Med den nye brennvidden vil Ricoh gi fotografen en mulighet til å fange et bilde som ligner det samme som 30mm halvvidvinkel, eller gi et annet visuelt uttrykk enn om det er tatt i 50mm standardvinkel.
 
Den nydesignede optikken har to asfæriske optiske elementer på de mest effektive posisjonene, for å redusere forvrengning, holde kromatisk aberrasjon til et minimum og redusere reflekser og ghost-effekter ved fotografering i motlys. Den oppgraderte linsekonstruksjonen resulterer i en forbedret bildekvalitet, noe som er spesielt merkbart i ytterkanten av bildet. F/2.8 blenderåpning består av en ni-bladet blender som skaper en fantastisk bokeh.
 
GR IIIx har en stor APS-C-format CMOS bildesensor med anti-aliasing (AA filter), og en nyutviklet GR ENGINE 6 bildemotor for å optimalisere bildets oppløsningsevne. Med cirka 24.24 effektive megapiksler, sikrer denne bildesensoren superhøy oppløsning som er rik på nyanser. Den er også kompatibel med 14-bits RAW-bildeopptak. Kameraet har også original Ricoh-bildestabilisator som er utviklet for å optimalisere bildedata levert av bildesensoren. Den opprinnelige Ricoh-originale tre-aksemekanismen SR (Shake Reduction), kompenserer effektivt for kamerarystelser opptil fire stop, og hjelper deg å få det perfekte bildet, selv under lange eksponeringer. Det kommer også utstyrt med et ND-filter (Neutral Density) som lukker ned blenderen med to stopp.
 
Kameraet har et hybrid AF-system som kombinerer en kontrast-type AF-mekanisme som er overlegen i fokuspresisjon, og har en fasedetekterende AF-mekanisme som sikrer høy-hastighetsfokusering som raskt oppdager motivets ansikt eller øyne.
 
På baksiden av kameraet finner vi en 3,0-tommers LCD-skjerm med cirka 1 037 000 pixler. Touch-skjermen gir rask, intuitiv kontroll av de ulike kamerafunksjonene, som AF-rammeskift, valg av meny og mye mer. En annen populær funksjon er innebygget RAW-fremkalling, som lar deg redigere et bilde ved å justere parametre som opptaksstørrelse, aspektratio, hvitbalanse, bildekontroll-innstilling, og eksponeringskompensasjonsfaktor, alle uten behov for PC. 
 
 
I forbindelse med det nye kameraet lanserer Ricoh også fire nye tilbehør som er designet ute-lukkende for det nye GR IIIx.
 
GT-2 tele-konverterobjektiv og GA-2-objektivadapter
Designet for eksklusiv bruk med RICOH GR IIIx, er dette telekonverterobjektivet montert på kame-raet ved hjelp av en GA-2-objektivadapter. Når det er montert, registrerer kameraet det automatisk som et teleobjektiv og strekker brennvidden til cirka 75mm i 35mm-format med crop-modus, eller cirka 107mm i videregående crop-modus.
 
GV-3 External Mini Finder
Denne eksterne optiske søkeren har en fokusramme (1:1 bildeforhold; et tildelt bildeguide-merke), noe som indikerer et bildefelt som tilsvarer 40mm brennvidde i 35mm-format. Etui er inkludert. For GRIIIx.
 
GN-2 Objektivring
Eksklusivt designet for bruk med RICOH GR IIIx, erstatter dette tilbehøret standard objektivring for å oppgradere kameraets utseende, med et utvalg av tre farger: mørkegrå, svart og den nye GR IIIx-eksklusive bronse.
 
Anbefalt utsalgspris er ca. kr 10.995,- inkl. mva.

Kameraet er på lager og kan bestilles 
her

Spesifikasjoner:
 
  • Ny brennvidde på 26,1mm (tilsvarer 40mm i 35mm-format).
  • Den nye linsekonstruksjonen resulterer i forbedret bildekvalitet, noe som er spesielt merkbart i bildets ytterkant.
  • Kompakt design.
  • 24,24 megapikslers APS-C-format CMOS.
  • Ny ENGINE-6 bildeprosessor som gir bedre bildekvalitet.
  • RAW-fremkalling i huset.
  • Tre-akset, fire-trinns bildestabilisering.
  • Trådløse LAN-funksjoner for enkel sammenkobling med mobile enheter.
  • 14-bit RAW.
Banner GR IIIx