Produktoversikt

Pentax PF-85EDA

Publisert 24.01.2024 20:09
slide-scope-pf-85eda

Pentax introduserer et nytt lettvekts-spottingscope for fugletittere og friluftentusiaster med et stort 85mm objektiv, Pentax PF-85ED A. Det nye spottingscopet har en kompakt form med enestående optisk ytelse.
 
Til tross for det store objektivet med en diameter på 85mm er spottingscopet designet for å være kompakt og lett å ta med seg. Det har en avansert optisk design med ED-glasselementer som effektivt minimerer kromatisk aberrasjon. Dette er kombinert med den nyeste flerlagsbelegningsprosessen på alle glasselementene for å redusere refleksjoner. I tillegg er takprismet belagt med et fasebelegg. Resultatet er et spottingscope som gir et klart bilde med et synsfelt med høy kontrast og naturtro fargegjengivelse, noe som sikrer førsteklasses observasjonskvalitet. 
 
Ved å sette inn et støvtett glasselement i okularfestet er spottingscopet konstruert for å være lufttett, noe som gir enestående vanntetthet, tilsvarende JIS klasse 7. Spottingscopet er også fylt med nitrogengass for å forhindre duggdannelse som følge av plutselige temperaturendringer, noe som sikrer et klart synsfelt selv under tøffe værforhold. Okularfestet er utstyrt med en standard 31,7mm hylse som passer til en rekke okularer, inkludert XF-serien som er spesielt utviklet for Pentax-spottingscopes, og XW-serien som er perfekt for astronomiske observasjoner.
 
Det nye spottingscopet er tilgjengelig i to versjoner, med og uten okular. Okularkitet inkluderer SMC Pentax zoomokular 20-60x, noe som tilsvarer et synsfelt fra 33m til 17m på 1000m.
 
 
Pris og levering
 
Det nye spottingscope-systemet vil bli levert fra midten av februar 2024.
 
Pentax PF-85ED A - kr 22.495,- inkl. mva.
Pentax PF-85ED A m/SMC Pentax zoomokular 8-24mm - kr 27.895,- inkl. mva.