Produktoversikt

Pentax WG-90

Publisert 16.11.2023 16:33
Pentax WG-90
Pentax WG-90 
Med introduksjonen av det nye WG-90 fortsetter Pentax å utvikle sine populære vann og støtsikre WG-kompaktkameraer.
 
Kameraet kommer i samme kompakte format som tidligere modeller og har 5x optisk zoom tilsvarende 28mm til 140mm i 35mm format. Takket være det dynamiske zoomområdet er det enkelt å bruke kameraet til alt fra landskaps- og undervannsfotografering til reisefotografering og portretter.
 
Kameraet har et robust ytre som også er enkelt å betjene, selv med hansker i kaldt vær eller under vann. Det lufttette kamerahuset er ikke bare vanntett ned til 14 meters dyp i opptil to timers kontinuerlig drift (IPX 8-klasse), det er også støtsikkert mot fall fra 1,6 meters høyde og knusesikkert med opptil 100 kgf (kilogram force).
 
Inne i kameraet finner vi en bak-belyst CMOS-bildesensor på 16,0 megapiksler som fanger bilder karakterisert av høy følsomhet og lavt støynivå. Effektiv bildestabilisering gjør det enkelt å fotografere eller filme under dårlige lysforhold eller under vann.
 
Akkurat som tidligere modeller i WG-serien utmerker Pentax WG-90 seg innen makrofotografering med en MOD på 1cm og har en makrolys-enhet med seks LED-lamper, hvis maksimale lysintensitet er oppgradert til nesten det dobbelte av forgjengeren. Denne enheten gjør det til og med mulig for fotografer å justere lysintensiteten i fem nivåer, noe som gir bedre brukervennlighet ved nærbildefotografering.
 
Kameraet er tilgjengelig i svart eller blått.
 
Pris og levering
Nye Pentax WG-90 kommer på markedet i januar 2024.
Anbefalt salgspris er: kr 4.895,- inkl. mva.
 
Viktige spesifikasjoner:

28-140mm zoomobjektiv (tilsvarende i 35mm-format)
Vanntett ned til 14 meters dybde
Makrofunksjon med digital mikroskopfunksjon fra 1cm fotograferingsavstand
Seks LED-lys for makrofotografering
Makrostativ inkludert
Undervannsmodus som kompenserer for tap av kontrast
Ansiktsgjenkjenning for opptil 32 ansikter
  
 slide-wg-90