Produktoversikt

Pressemelding Theta X

Publisert 08.02.2022 20:12
Theta X
Ricoh Theta X
er en avansert modell med fokus på brukeropplevelse for både opptak og deling av HD-bilder med 360° omfang. Den nye Theta X har flere nye funksjoner, bl.a. 2,25-tommers berøringsskjerm, utskiftbart batteri og Micro SD-kortspor.

Det digitale landskapet ser helt annerledes ut enn for to år siden. Etterspørselen etter streaming og andre digitale løsninger for å møte og samhandle med mennesker øker hver eneste dag. En digital 360-graders innholdsløsning er et viktig verktøy for å forbedre salgsaktivitetene og øke forretningseffektiviteten i næringslivet, spesielt for avansert, ekstern visning av eiendommer og biler, eller for å registrere og administrere fremgang på bygge- og anleggsplasser.
Med Theta X introduserer Ricoh et nytt kamera som er enkelt å bruke, og som produserer fantastiske 360° bilder som kan deles med alle.

Theta X sin CMOS-bildesensor, hovedprosessor og objektivdesign er oppgradert. Det er Ricoh Thetas første kamera som støtter 5.7K-videoer med 30 fps. Kameraet støtter også 4K-videoer med 60 fps, noe som gir deg mye variasjon for opptak. Bildestabiliseringen har også blitt forbedret, noe som vil forbedre videokvaliteten betydelig, og gi stødige videosekvenser.
Takket være den nye sensoren med cirka 48 MP er det nå mulig å ta høyoppløselige 360-graders stillbilder med en maksimal oppløsning på rundt 60 MP.

En ny 2,25-tommers berøringsskjerm gjør det også mye enklere å bruke Theta X og tidligere modeller som et frittstående kamera, fordi det vil fjerne behovet for å bruke det med smarttelefonen. Du kan enkelt navigere gjennom kameraets menysystem med skjermen, eller bruke den som en utløserknapp.
Kameraet drives av et nytt eksternt utskiftbart batteri, og kan også drives gjennom en powerbank via USB-C.

Etter Theta V og Theta Z1 brukte Theta X et Android-basert operativsystem, slik at tredjepartsutviklere kan utvikle applikasjoner (plugin-moduler) for å utvide kamerafunksjonen.

Pris og levering
Det nye kameraet kommer i mars 2022.
Anbefalt utsalgspris er kr 11.390,- inkl. mva.
Kan bestilles - her
 
Viktige spesifikasjoner
  • 2,25 tommers berøringsskjerm
  • Utskiftbart batteri
  • Internminne på 46gb og MicroSD-spor
  • Stødig 360° videoopptak ved 5.7K med forbedret bildestabilisering
  • 360° stillbilder på med høy oppløsning tilsvarende ca. 60 megapiksler
  • Tilkoblingsmulighetene til smarttelefon er forbedret