Produktoversikt

Pentax K-3 III Monochrome

Publisert 13.04.2023 22:18
x1000w-WEB_123769_Pentax_K-3_M3_Monochrome_K3-lll
Pentax fortsetter sin lange tradisjon med å utvikle unike kameraer for lidenskapelige fotografer. Det nye kameraet er basert på det populære Pentax K-3 III, men har ingen fargesensor. I praksis betyr det at mer lys når bildebrikken og dermed vil bildestøy reduseres, og det lar brukeren ta sort-hvitt bilder med et unikt uttrykk.
 
Pentax K3 III Monochrome er et nytt og unikt speilreflekskamera som kun produserer sort-hvitt bilder. Kameraet arver alle andre funksjoner fra den populære premium modellen K-3 III. Det være seg et robust og værbestandig design, kraftig IBIS, en rask og avansert autofokus og en optisk søker med 1,05x forstørrelse som gjør det enkelt å stille inn fokus manuelt.
Som alle tidligere modeller er kameraet fullt kompatibelt med eldre K-mount objektiver, og en adapter for bruk av eldre objektiver med M42-skruemontering er også tilgjengelig.
 
Utsiden av kameraet er blitt noe redesignet. Logoen og modellnavnet har fått en litt gråere tone for å etterligne utseendet på sort-hvitt film.
En spesialdesignet monokrom bildebrikke uten Bayer-interpolasjon vil bruke all den opprinnelige lys-informasjonen til hvert piksel, noe som resulterer i et bilde med et mye bredere tonespekter, mindre støy ved høyere ISO og bedre detaljgjengivelse.
 
Med dagens bilderedigeringsprogramvare og apper er det enkelt å lage sort-hvitt bilder fra bilder som opprinnelig er i farger, men med det nye Pentax K3 III Monochrome får du et unikt kamera som tilsvarer den klassiske kombinasjonen av kamera og sort-hvitt film i moderne tid. Kameraets monokrom APS-C-sensor og Prime V-prosessor er utviklet og tilpasset for å produsere et førsteklasses sort-hvitt bilde.
 
 
Levering og pris
Det nye kameraet vil begynne å leveres i mai 2023.
Anbefalt salgspris er:
Pentax K-3 Mark III Monochrome hus – kr 32.290,- inkl. mva.