Produktoversikt

Pentax K-3

Publisert 08.10.2013 17:20
Nytt flaggskip fra Pentax, med verdens første lavpassfilter-simulator
 

Pentax K-3 er et nytt systemkamera

 

Pentax K-3 Limited silver. kr 12.640,- inkl. mva. (levering i desember)

Pentax K-3 kamerahus. kr 9.995,- inkl. mva.
Pentax K-3 med værsikret 18-55mm. kr 10.495,- inkl. mva.
Pentax K-3 med værsikret 18-135mm. Ca. kr 12.995,- inkl. mva.

Pentax O-FC1 16GB Wi-Fi SDHC Flucard PRO  

HD PENTAX-DA 15mm F4ED AL Limited - black.
HD PENTAX-DA 15mm F4ED AL Limited – silver

HD PENTAX-DA 21mm F3.2 AL Limited - black.
HD PENTAX-DA 21mm F3.2 AL Limited - silver

HD PENTAX-DA 35mm F2.8 Macro Limited - black.
HD PENTAX-DA 35mm F2.8 Macro Limited -silver 

 

 

HD PENTAX-DA 40mm F2.8 Limited - black.
HD PENTAX-DA 40mm F2.8 Limited - silver

HD PENTAX-DA 70mm F2.4 Limited - black.

HD PENTAX-DA 70mm F2.4 Limited - silver

 

HD Pentax-DA 55-300mm F4.0-5.8 ED

 

AF 360FZG II.
AF 540FZG II.

 

Batterigrep D-BG-5

Batteri Lithium-ion D-Li90

 

Image of outdoor_shooting

Pentax’ nye flaggskip er utstyrt med en rekke avanserte funksjoner, som gir fotografen mulighet til å ta fantastiske bilder, selv i de mest ugjestfrie omgivelser.

Ny CMOS-sensor med 24 megapiksler gir bilder med meget høy oppløsning

K-3 er utstyrt med en nyutviklet CMOS-sensor i APS-C-størrelse (23,5mm x 15,6mm) med 24 megapiksler. Sammen med den nye bildeprosessoren, Prime III, og det unike systemet med lavpassfilter-simulator, gir K-3 en enestående billedkvalitet.

Image of CMOS_sensor

Kameraet byr også på en ISO-følsomhet helt opp til 51.200, som gjør det mulig å fotografere i meget svakt lys. Når andre gir opp og går hjem, er Pentax-fotografen fortsatt i gang.

Image of 51200_ISO

 

Verdens første lavpassfilter-simulator

SR-mekanismen i kamerahuset

kan også fungere som lavpassfilter-simulator. De fleste (nesten alle) kameraer på markedet har innebygget lavpassfilter, for å unngå moiré-effekter ved spesielle motiver. I den senere tiden har det dukket opp kameraer uten dette filteret, da det er mulig å oppnå en høyere kvalitet og bedre skarphet uten.

Prisen man betaler med disse modellene, er altså risikoen for uønskede moiré-effekter ved visse motiver. Med K-3 får man de samme fordelene som med et kamera uten lavpassfilter, men samtidig mulighet for at slå på en funksjon, som simulerer filterets egenskaper, når man har behov for det.

Image of SR 

Slik fungerer det

Simulatoren sørger for at sensoren beveger seg med mikroskopisk små bevegelser for å motvirke moiré-mønster. Denne funksjonen gir samme effekt som et lavpassfilter, men har den fordelen at det kan slåes av og på. Dessuten kan simuleringsnivået innstilles etter behov.

Image of Anti_moire 

Flere SR-funksjoner ved fotografering

Den bevegelige sensoren gir også flere fordeler, -man kan bruke den til rengjøring av støv fra sensoren, til automatisk horisontjustering, og til astrofotografering.

Ved astrofotografering med meget lange lukkertider kan sensoren flytte seg for å kompensere for et himmellegemes bevegelse under lange eksponeringstider. Dette gir et perfekt bilde uten bevegelsesuskarphet (krever Pentax O-GPS tilbehør, medfølger ikke).

Avansert eksponeringskontroll med høy presisjon

K-3 er utstyrt med det nye ”Real-Time Analysis System”, som er en RGB-lysmålingssensor med 86.000 piksler og en ny algoritme. Denne gjør det mulig å foreta en mer korrekt eksponeringsmåling, men også en mer presis autofokus og bedre hvitbalanse.


Image of High_precision_exposure_control

Seriefotografering

Takket være en rekke nyheter i K-3, som for eksempel den nye, raskere bildeprosessoren, en ny kontrollmekanisme som styrer lukker, speil og blender individuelt, så kan K-3 ta 8,3 bilder pr sekund ved seriefotografering. Opp til 22 bilder i rekkefølge i RAW-format, og opp til 60 bilder i rekkefølge i JPEG-format.

Image of continuous_shooting

 

Søker med nesten 100% synsfelt

Pentax har alltid fått mye skryt for sine søkere, som ofte er tydeligere og mer lyssterke enn tilsvarende modeller fra andre merker. Nå tar man et skritt til, og ved hjelp av en ny coating og en helt ny optisk konstruksjon har K-3 fått en optisk søker, som er den hittil beste fra Pentax.

Image of viewfinder

 

Imponerende videofunksjoner

K-3 filmer i full HD (1920x1080) 60i/30p med H.264, men har også en oppgradert intervallfunksjon, som filmer intervaller med 4K-oppløsning (3840x2160).

Kameraet har mikrofoninngang, som støtter stereomikrofoner, samt en utgang til medhør med hodetelefoner. Opptaksnivået fra den eksterne mikrofonen kan justeres direkte i kameraet.

Smartphone support

Ved å bruke Pentax Flu Card 16GB (ekstrautstyr), kan man styre kameraet fra en smartphone/ tablet og ta bilder, se live-bilder på sin telefon/tablet, lagre og overføre.


Image of connectivity

 

Stor og tydelig LCD-skjerm

K-3 har en 3,2” LCD-skjerm med 1.037.000 piksler. Et beskyttelsesglass gjør LCD-skjermen robust, og da der ikke er noen luftspalte under beskyttelsesglasset, er betraktningsvinkelen stor, samtidig med at skjermen fungerer meget godt utendørs, selv i sterkt sollys.

Værbeskyttet og ekstremt robust

Hele 92 forseglinger og tettinger sørger for at kameraet fungerer i de mest ugjestfrie omgivelser. Pøsregn, snøstorm eller sand stopper ikke Pentax K-3.

Den robuste lukkermekanismen er bygget for å tåle minst 200.000 eksponeringer. Hele kameraet er også konstruert for å være lett å bruke under vanskelige forhold

Image of WR1


Image of WR 
Image of -10 

Other features

  • To SD-kortinnganger (kompatible med SDXC UHS-1 klasse kort i SDR104 hastighet.)


Image of dual_slot
 

  • DRII (Dust Removal II) mekanisme, som effektivt fjerner støv på sensoren ved hjelp av vibrasjoner.
  • Innebygget HDR (High Dynamic Range) som også fungerer med RAW-format.
  • Funksjonen innebærer at kameraet tar tre bilder i meget rask rekkefølge, som deretter automatisk blir til ett bilde. Dette gjør at riktig eksponering oppnås i både lyse og mørke områder av bildet.
  • Kompensasjonsmulighet for en rekke forskjellige objektiv-spesifikke feil som for eksempel forvrengning, lateral kromatisk abberrasjon m.m.
  • Kompatibel med WiFi-kort
  • Kompatibel med USB 3,0
  • Leveres med ny versjon av softwaren ”Digital Camera Utility”