Produktoversikt

EISA til 645D

Publisert 13.09.2011 10:05
Pentax 645D, et digitalt systemkamera i mellomformat som ble lansert i juni 2010, har blitt kåret til ”European Professional Camera 2011-2012” av den faglig tunge organisasjonen EISA (European Imaging and Sound Association). I bakgrunnen for utmerkelsen ligger kameraets eksepsjonelle bildekvalitet med 40 millioner effektive piksler i kombinasjon med enestående driftssikkerhet og brukervennlighet.

 Bilde av 645D_front_slight_reflection_resize 
Bilde av eisa_pentax-645d_new_medium
 Bilde av 645D_cross_back

EISA (European Imaging and Sound Association) kårer hvert år de beste lanseringene i kategoriene fotografiske, audiovisuelle, video og mobile produkter. Juryen består av et panel med redaktører fra femti ledende fagtidsskrifter fra nitten europeiske land. EISA betraktes allment som bransjens mest prestisjefylte utmerkelse.

EISA-juryens begrunnelse lyder: "Med introduksjonen av Pentax 645D har mellomformatmarkedet fått en tilvekst av en etterlengtet og svært konkurransedyktig aktør som tilbyr eksepsjonell bildekvalitet og betjening. 645D er en fornøyelse å bruke i felten, og selv om det er stort og en anelse tungt, gjør kameraets ergonomiske grep, store søker, den raske og nøyaktige autofokusen og godt utformede betjening det ypperlig anvendbart uten stativ. Med sin 33 x 44mm, 40-megapiksel Kodak CCD-bildebrikke er det landskapsfotografens drøm, og tar forbløffende skarpe og detaljerte bilder med svært attraktive farger og et enormt dynamikkområde. Som et verktøy for seriøse fotografer står ikke Pentax 645D tilbake for noe."Pentax 645D har tidligere fått utmerkelsene "Best DSLR Professional in Europe 2011” av TIPA (Technical Image Press Association), og "Camera of The Year 2011" av Japanske CJPC (Camera Journal Press Club).


Pentax 645D har derved blitt tildelt bransjens tre fremste utmerkelser i Europa og Japan.

Kan bestilles her