Produktoversikt

Pentax K-1

Publisert 17.02.2016 23:06

Pentax K-1 banner
Fullformatkamera med unike funksjoner fra Pentax

 
Det har lenge gått rykter om et fullformatkamera fra Pentax, og nå kommer det endelig.
K-1, som er navnet på det nye kameraet, har foruten stor sensor, en rekke innovative funksjoner, som f.eks; innebygget WiFi, innebygget GPS og ISO-følsomhet opp til 204 800. Samtidig med det nye kameraet lanseres to nye objektiver. Alle produktene er værsikret. 

Med en høyoppløst fullformatsensor og den nye effektive bildestabiliseringen (som kompenserer opp til fem lukkertrinn), gir dette kameraet fotografen helt nye muligheter”.
 
Høy oppløsning
 
Pentax K-1 har en CMOS-sensor i fullformat (35,9mm x 24mm) med 36,4 megapiksler og Pentax unike anti-moiré funksjon i stedet for anti-aliasing-filter. I kombinasjon med den nyutviklede PRIME IV bildeprosessoren gir dette ytelser som overgår alle tidligere Pentax-modeller.
 
Pixel Shift Resolution System
 
Pentax unike funksjon tar fire bilder i rask rekkefølge, og sensoren flyttes en piksel pr bilde. Bildene legges sammen, og forskjellen er at hver piksel har full fargeinformasjon i stedet for kun en farge som med konvensjonell teknologi. Resultatet blir bilder med mer fargeinformasjon, og dermed en høyere kvalitet enn bilder tatt med ordinære fullformatkameraer. Dette systemet inneholder nå en funksjon for å korrigere for motivbevegelse, som automatisk detekterer et bevegelig objekt under fotograferingen, og minimerer negative effekter under prosesseringen av bildene.
Teknologien er gjort mulig ved at Pentax har bildestabiliseringen innebygget i kamerahuset. Man utnytter helt enkelt sensorens bevegelighet til flere funksjoner enn bildestabilisering. 
 
Nattfotografering er ikke noe problem
 
Pentax K-1 har ISO-følsomhet helt opp til 204 800. Dette i kombinasjon med en egen hjelpebelysning for kameraets betjening, gjør nattfotografering enklere enn noensinne.
 
Fleksibel vridbar LCD og søker med 100% søkerbilde
 
LCD-skjermen på K-1 er vridbar med en ny konstruksjon som gjør att den beholder sin posisjon langs den optiske aksen. Brukeren kan ikke bare vri skjermen 35 grader horisontalt og 45 grader vertikalt, men også dra skjermen ut fra kameraet og vri den, for å se skjermen ovenfra eller nedenfra. Den 3,2” store skjermen har 1.037,000 bildepunkter.
 
Søkeren viser 100% av søkerbildet, med 0,7x forstørrelse. Den kommer med en Bright Matt III mattskive som gjør det enkelt å fokusere manuelt, og gir en naturlig gjengivelse av deler i bildet som er ute av fokus. Søkerens transparente sjikt tillater en mengde informasjon å blendes inn i søkeren.
 
SR II – en ny generasjon bildestabilisering
 
Pentax innebygde bildestabilisering (SRII) i kamerahuset gjør at alle Pentax-objektiver stabiliseres. Den nye stabilisatoren er enda mer effektiv enn tidligere, og jobber nå i 5 akser, og kompenserer opp til 5 lukkertrinn. Systemet fungerer også ved kamerapanorering. 
 
Inbygget GPS og WiFi
 
Både GPS og WiFi finnes innebygget i kamerahuset.
GPS-funksjonene inneholder mer enn stedsinformasjon, bl.a. finnes Pentax unike Astro Tracer-funksjon der GPS og sensor jobber sammen, og tar fotografering av himmellegemer til et nytt nivå. Systemet gjør at sensoren beveger seg for å kompensere for jordens rotasjon under lange eksponeringer. Det tar også hensyn til hvor på kloden men befinner seg, samt lukkertid og brennvidde.
 
Via den innebygde WiFi-funksjonen kan kameraet styres via Pentax gratis-app, Image Sync, via mobile enheter. Foruten visning av live-view fra kameraet kan man ta bilder, justere lukker, blender og ISO-innstilling. Man kan også laste ned bildene til sin mobile enhet for å enkelt dele bildene på sosiale medier.
 
Ny autofokus sensor og kunstig intelligens
 
Nyutviklet SAFOX 12 prosessor med 33 sensorpunkter (hvorav 25 kryss-sensorer i midten). Data fra bl.a. AF-sensor punktene i bildet ligger til grunn for det avanserte Pentax Real-Time Scene Analysis Systemet, som automatisk takler vanskelige motiver der automatikken tidligere har måttet gi tapt.
 
Værsikring både på kamerahus og de nye objektivene
 
Samtidig med K-1 lanseres nå også to nye objektiver for fullformat, et 28-105 f/3,5-6,3 og et 15-30 f/2,8. Begge er i likhet med kameraet værsikret og begge har Pentax unike Quick-Shift Fokussystem, som gir brukeren mulighet til å raskt veksle mellom autofokus og manuell fokus.
Kamerahusets værsikring består av hele 87 forseglinger og er bygget av en magnesium-legering. 
 
Crop-innstilling for APS-C objektiver
 
En spesielt ”Crop” innstilling, med valgene Auto, Fullframe og APS-C, gjør det enkelt å bruke objektiver beregnet for APS-C format.
 
Nytt batterigrep D-BG
 
Også et nytt batterigrep lanseres til Pentax K-1. Det får navnet D-BG 6 Battery Grip, og har kontroller for vertikalfotografering, samt plass til ekstra batteri, alternativt AA-batterier.
Også dette er naturlig nok værsikret.
 
Pris og levering
Kameraet og øvrige nye produkter kom på lager 30. april.
For bestilling og mer informasjon, se linker nedenfor.

Link til mer informasjon om Pentax K-1