Produktoversikt

Pentax K-3 II

Publisert 23.04.2015 09:09

K-3 II banner
Nye K-3 II er forbedret på en rekke punkter, og har interessante nyheter, som for eksempel innebygget GPS, forbedret bildestabilisering og en ny teknologi for å øke oppløsningen, kalt ”Pixel Shift Resolution System”.

Høy oppløsning 

Pentax K-3 II har en 24,35 megapiksel CMOS-sensor og den Pentax- unike anti-moiré funksjonen i stedet for anti-aliasing-filter (lavpassfilter). Dette i kombinasjon med PRIME III bildeprosessoren (samme som i 645Z), garanterer at man får maksimal ytelse fra sensoren.

 
Pixel Shift Resolution System


En ny unik teknologi øker bildekvaliteten til nye nivåer. Med denne funksjonen tar kameraet fire bilder i rask rekkefølge, og sensoren flyttes en piksel pr bilde. Bildene legges så sammen, og forskjellen blir at hver piksel har full fargeinformasjon i stedet for bare en farge, slik som i konvensjonelle systemer. Resultatet blir bilder som har mer korrekt fargeinformasjon, og dermed høyere bildekvalitet. Teknologien er mulig takket være at Pentax har bildestabiliseringen innebygget i kamerahuset til forskjell fra mange andre kameramerker. Man utnytter helt enkelt sensorens bevegelse til flere funksjoner enn bildestabilisering. Et annet eksempel er ”AstroTracer"-funksjonen.

Innebygget GPS som gir mer enn stedsinformasjon

Allerede tidligere Pentax-modeller har vært enestående på å fotografere himmelrommet, takket være sin ”AstroTracer”- funksjon, men dette har krevet en ekstern GPS-modul. Nå finnes funksjonen for første gang innebygget i kameraet, og livet blir enda lettere for dem som ønsker å fotografere stjerner, planeter og andre himmellegemer som beveger seg i forhold til jorden, med lang eksponeringstid. Kameraet regner ut hvilken bevegelse som kreves, og sensoren justeres automatisk etter dette. Man oppnår skarpe bilder uten slep- effekt på for eksempel månen, planeter eller stjerner som har beveget seg under eksponeringen.


Alt det gode er fortsatt på plass

Alle de populære funksjonene som gjorde K-3 populær, og som gjorde at kameraet vant mange priser, som for eksempel værsikringen, rask seriefotografering, ISO opp til 51200, LCD med hele 1.037,000 bildepunkter, samt doble kortplasser, er fortsatt på plass.


Pris og levering
 

Kameraet blir levert første gang i slutten av mai, og vil ha følgende priser:

·         Pentax K-3 II kamerahus. Veil.pris: kr 9.495,- inkl. mva.

·         Pentax K-3 II med 18-55mm WR. Veil.pris: kr 10.395,- inkl. mva.

·         Pentax K-3 II med 18-135mm WR. Veil.pris: kr 12.295,- inkl. mva.

·         Pentax K-3 II med 16-85mm WR. Veil.pris: kr 13.995,- inkl. mva.
 

 
Andre egenskaper:

  • Dobbel SD-kortinngang for fleksibel bruk av minnekort (kompatibel med SDXC UHS-1 speed class i SDR104 buss speed mode)
  • Funksjoner som understøtter smartphone vha FLUCARD til PENTAX 16GB (ekstra tilbehør)
  • Avansert DRII-mekanisme (Dust Removal II) eliminerer effektivt støv på bildesensoren vha. ultrasoniske vibrasjoner
  • HDR-opptak (High Dynamic Range) med dataarkivering i RAW-format
  • PENTAX’s eget hyper-kontrollsystem gir rask og presis reaksjon
  • Programhjul med låsemekanisme (ON eller OFF)
  • Kompensering for forskjellige parametere: Objektivforvrengning, lateral kromatisk aberrasjon, diffraksjon, lysstyrkenivå i bildefeltets kanter, kanteffektiv (kun tilgjengelige i RAW-format behandling)
  • Nyeste versjon av Digital Camera Utility 5 software inkludert

Last ned produktark her.