Produktoversikt

Pentax K-S1

Publisert 28.08.2014 08:37
K-S1_Black
Nå lanseres Pentax K-S1, et avansert systemkamera med en rekke avanserte funksjoner som er hentet fra den EISA-belønnede toppmodellen K-3, som for eksempel lavpassfilter-simulator, bildestabilisering og høy følsomhet (inntil ISO 51200). Kameraet henvender seg til en annen målgruppe enn K-3. Den er ikke værsikret, som ellers er typisk for Pentax. I stedet har man lagt vekt på design og brukervennlighet.


Design

Et helt nytt innovativt kamerahusdesign med opplyste LCD-knapper som viser ulike typer av informasjon, f.eks. at utløserknappen lyser grønt ved fotografering, men bytter farge til rødt ved videofilming. Når ansiktsgjenkjenning benyttes, vises antallet ansikter som gjenkjennes på kameraets grep. Foruten at det er en intuitiv funksjon, så gir det også kameraet et moderne utseende.

Kameraet er meget kompakt, og det har blitt lagt stor vekt på designet. Det kommer i tre standardfarger, sort, blå og hvit, men kan også spesialbestilles i to kolleksjoner;  

·         Fabric collection: Cotton Beige, Linen Brown, Denim Blue & Tweed Grey. 

·         Night Sky collection: Sunset Orange, Dusk Gold, Moon Silver, Midnight Black & Dawn Purple.


Sensor

En nyutviklet CMOS-sensor i APS-C størrelse med 20 megapiksler gir, i kombinasjon med den nye prosessoren Prime MII, meget lave støynivåer, selv ved høye ISO-verdier.

Bildestabilisering (sensor shift), lavpassfilter-simulator & astrofunksjon

Pentax K-S1 har innebygget bildestabilisering som fungerer med alle gamle objektiver med K-fatning. En annen fordel er at man ikke behøver å betale ekstra for bildestabilisering hver gang man kjøper et objektiv Akkurat som hos Pentax K-3 utnytter man den bevegelige sensoren til å fungere også som lavpassfilter-simulator. Dette for å unngå moiré-effekter ved spesielle motiver. Den bevegelige sensoren gir ytterligere et antall fordeler, man kan bruke den for rengjøring av støv på sensoren, for automatisk horisontkontroll og for astrofotografering. Ved astrofotografering med meget lange lukkertider kan sensoren flytte seg så mye at det kompenseres for jordrotasjonen. Dette gir et perfekt bilde uten stripeformede himmellegemer (krever Pentax O-GPS tilbehør, som selges som ekstrautstyr).

Safox IXi+ AF-modul

AF-modulen har høy presisjon og har 11 fokuspunkter, hvorav ni er av krysstype.

Søker/LCD

Den optiske søkeren gir 100 % søkerbilde, også det er typisk for Pentax. Vil man heller bruke LCD- skjermen (Live View), så er den på 3” og med hele 921 000 bildepunkter.

Video

K-S1 filmer video i Full HD (1920x1080) i H.264- format og 30, 25 eller 24 bilder/sekund. Kameraet har innebygget stereomikrofon.

Smartphone-support

Ved å bruke Pentax Flu Card (ekstrautstyr), kan man styre kameraet fra sin smartphone og utløse det, se live-bilder på telefon eller nettbrett, lagre og overføre. Kameraet er også kompatibelt med Eye-Fi trådløse minnekort.

HDR

Innebygget HDR (High Dynamic Range) som også fungerer med RAW-format. Funksjonen innebærer at kameraet tar tre bilder i meget rask rekkefølge, som siden automatisk legges sammen til ett bilde. Dette gjør at bildet eksponeres korrekt både i lyse og mørke partier.

Pris og levering
Kameraet er leveringsklart i oktober, og kan bestilles her

 

 

K-S1 banner