Produktoversikt

Pentax KP

Publisert 25.01.2017 23:00

 Nytt systemkamera fra Pentax 

 55_KP_solo_1
Utskiftbare grep, meget kompakt og værsikret kamerahus, samt en ny 24-megapiksel CMOS-sensor er blant argumentene for RICOHs nye avanserte systemkamera, PENTAX KP
 
10_KP_silver_2040    30_KP_BK      20_KP_silver_2040_L-grip    12_KP_black_2040

Vi har gleden av å presentere et helt nytt systemkamera i mellomsegmentet, som er betydelig slankere og mer kompakt enn tidligere modeller, men som samtidig beholder mange typiske PENTAX-egenskaper, som for eksempel værsikring, innebygget bildestabilisering og høy grad av brukervennlighet. 
 
Mer kompakt enn noensinne, men akkurat like robust som før 
PENTAX KP har en stor sensor (APS-C-format), en optisk speilreflekssøker med 100% søkerbilde, og en 3" skjerm som kan vinkles. Til tross for dette måler kamerahuset beskjedne 131.5 x 101.0 x 76.0 mm. For å kunne lage det så kompakt var Pentax tvunget til å tenke i helt nye baner med tanke på teknikken på innsiden. Blant annet har batteriet blitt flyttet fra den vanlige plassen i grepet. I stedet for som i K-3 II, som benytter tre motorer for å styre blenderen, lukkeren og speilbevegelsen, så styres alt i KP med to motorer som utnyttes mer effektivt for flere oppgaver.
Ettersom et lite kamerahus kan vara vanskelig å holde stødig med store og tunge teleobjektiver, eller med store hender, har PENTAX KP utskiftbare grep. Utover standardgrepet (Grip S) som passer bra ved bruk av små objektiver, finnes også som standard tilbehør Grip M og Grip L. Grip M fungerer bedre om man for eksempel fotograferer med de mer omfangsrike allroundzoomene. Grip L er spesielt utformet for å gi stødighet med de riktig store teleobjektivene i PENTAX- sortimentet. 
Til tross for sitt kompakte design er kamerahuset like robust som Pentax-brukere er vant til. For- og baksiden samt bunnplaten er produsert i sterk magnesiumlegering. Værsikringen i form av 67 gummiforseglinger hindrer fukt, sand og støv fra å finne veien inn i kameraets elektronikk. PENTAX KP er også bygget for å tåle kulde, og fungerer problemfritt ved temperaturer ned til -10ºC.   
 
Velegnet til nattfotografering
Med den nye 24.3 megapiksel CMOS-sensoren og innebygget bildestabilisering er PENTAX KP et nærmest ideelt kamera for fotografering i all slags naturlig lys. Sensoren gir mulighet til å fotografere med følsomheter opp til ISO 819 200, og den raske bildeprosessoren PRIME IV fjerner effektivt støy, samtidig som maksimal detaljgjengivelse opprettholdes. For å gi maksimal skarphet, er sensoren designet uten AA- filter (lavpassfilter).
Det er også mulig å øke den synlige oppløsningen utover kameraets 24 megapiksler, ved hjelp av PENTAX Pixel Shift Resolution. Funksjonen (som krever stativ for beste resultat), tar automatisk fire bilder av motivet mens bildesensoren flyttes 1 piksel i side- og høyderetning ved hver eksponering. De fire bildene settes så sammen til ett ferdig bilde med ultrahøy detaljrikdom, og mer fargeinformasjon enn det som er mulig med en enkelt eksponering.
Teknikken er mulig takket være kameraets innebygde bildestabilisering, SR II. Den kan flytte hele bildesensoren i 5 akser for å kompensere for kamerarystelse og lar fotografen benytte inntil 5 trinn lenger lukkertid enn det som ellers er mulig på frihånd.
Når natten faller på kan den bevegelige sensoren kombineres med GPS-enheten O-GPS1 (ekstra tilbehør) og forvandles til en Astrotracer, som følger jordens rotasjon under lengre eksponeringer, og fanger stjernehimmelen med perfekt avtegnede, punktformede stjerner! 
 
Rask intelligens
PENTAX KP er også egnet til actionmotiver. Den fasedetekterende autofokusen er utstyrt med 27 fokuspunkter, og hele 25 av disse er av krysstypen. Dette er en egenskap som gjør at kameraet enkelt fokuserer også på vanskelige motiver. Som kronen på verket kan kameraet fokusere ved så svakt lys som -3 EV, som er så mørkt at man nesten ikke kan skimte motivet. Seriefotografering kan foregå ved en hastighet på 7 bilder/sekund, og i tillegg til en mekanisk lukker finnes også en elektronisk lukker, som tillater superraske lukkertider ned til 1/24 000 sekund.
Når fotografen ikke rekker å avgjøre den beste eksponeringen, kan man benytte PENTAX Real-time Scene Analysis System. Dette er en teknologi som bruker kameraets lysmåler med 86 000 fargefølsomme piksler, den avanserte PRIME IV prosessoren og en nyutviklet kunstig intelligens for å gi korrekt eksponering under alle slags motivforhold. 
 
Innbyr til kreativitet
Den nye kompakte kameramodellen er også rikelig utstyrt med finesser. Foruten videoopptak i Full HD finnes 4K Interval Movie som legger sammen stillbilder i 4K oppløsning (3840x2160 piksler) til en videofil. Den innebygde blitzen er perfekt for å lette opp skygger i portretter ved motlys, og trenger man mer kraft kan man montere en av Pentax eksterne blitzer i kameraets tilbehørssko.
Innebygget Wi-Fi gjør det mulig å raskt og enkelt dele bilder på sosiale medier via en smarttelefon eller nettbrett. Andre eksempler på det store utvalget av funksjoner er automatisk HDR-fotografering, intervallfotografering, multieksponering og nye bracketingmetoder, også for bevegelser og dybdeskarphet. PENTAX KP er kort og godt et kamera som innbyr til kreativitet, uansett på hvilket fotografisk nivå man befinner seg. 
 
Sammendrag av funksjoner og egenskaper:
 • Kompakt, robust og værsikret kamerahus
 • Utskiftbare grep for beste komfort med ulike objektiver 
 • Ny, 24-megapiksel APS-C CMOS-sensor uten lavpassfilter
 • Innebygget 5-akse bildestabilisering, effektiv opp til 5 lukkertrinn
 • Pixel Shift Resolution System for bilder med ultradetaljer
 • Rask og følsom autofokus med 27 punkter, hvorav 25 av krysstype
 • Mulighet for elektronisk lukker ned til 1/24 000 sekund 
 • Seriefotografering opp til 7 bilder/sekund
 • Optisk søker med 0,95x forstørrelse, med 100% søkerbilde
 • Vridbar 3" skjerm med 921 000 punkter
 • Nye funksjoner: lukkertids-bracketing og dybdeskarphets-bracketing tar automatisk tre bilder med ulike lukkerhastigheter og/eller blendere
 • Videoopptak i Full HD (1920x1080 piksler, 60i/30p) og inngang for ekstern mikrofon
 • 4K Interval Movie: Legger sammen stillbilder i 4K oppløsning (3840x2160 piksler) til en videofil
 • Innebygget Wi-Fi for trådløs overføring til smarttelefon eller nettbrett
 • PENTAX Real Time Analysis System gir perfekt eksponerte bilder ved alle motivforhold
 
Ekstra tilbehør:
 • Batterigrep D-BG7: Værsikret, utstyrt med betjening for høydeformatfotografering og med plass til det kraftige lithium-ionbatteriet D-LI90
 • Tre værsikrede blitzer; PENTAX AF540FGZ II, AF360FGZ II og AF201FG
 • GPS-enhet O-GPS1, spesielt egnet for astrofotografering 
 • Trådutløser CS-310
 
Pris og levering
Pentax KP leveres i sølv og sort versjon og kom på lager 1.mars 2017

KP banner (1)
 Pentax KP kamerahus sort/sølv:  kr. 12.195,- ink. moms.
Kameraet kan bestilles her


30_KP_BK 10_KP_silver_2040
12_KP_black_2040
20_KP_silver_2040_L-grip