Produktoversikt

Ricoh GR III

Publisert 22.02.2019 12:46

Det nye, avanserte kompaktkameraet Ricoh GR III har blitt enda mer lommevennlig enn sin forgjenger, samtidig som den store bildesensoren i APS-C-format både gir høyere oppløsning og høyere følsomhet. Denne etterlengtede oppfølgeren har dessuten fått innebygget bildestabilisering og touchskjerm!

Ricoh GRIII

Gate- og dokumentarfotografering, reiser, arkitektur, landskap og også familiebilder – listen kan gjøres lang, men dette er noen eksempler på motiver nye Ricoh GR III egner seg perfekt til. Et kamera laget for fotografer som søker en diskret, lommevennlig modell for seriøs fotografering, uten at det går på kompromiss av bildekvaliteten.

Viktige egenskaper hos Ricoh GR III

 • Avansert kompaktkamera i lommeformat for krevende fotografering
 • 24,2 megapiksels APS-C-sensor uten lavpassfilter
 • Høykvalitets 18,3mm f/2,8 vidvinkelobjektiv, tilsvarende 28mm for fullformat
 • 3” høyoppløst touchskjerm (1 037 000 bildepunkter)
 • Tilbehørssko for ekstern blits
 • Hus av solid men lett magnesiumlegering
 • Manuelle innstillingsmuligheter og to justeringshjul
 • Kan lagre bilder i både JPEG og 14-bits RAW
 • Innebygget RAW-redigering og konvertering
 • WiFi og Bluetooth for trådløs deling av bilder
 • Video i full-HD, 1920x1080 piksler, ved 60 bilder/s (H.264)
 • Elektronisk vater hjelper til med å gi rett horisont
 • Størrelse: 109,4 x 61,9 x 33,2mm
 • Vekt: 257 gram inkl. batteri og minnekort
 
Til tross for sitt lommevennlige format har GR III ytelse i klasse med et systemkamera, og tilbyr også manuell kontroll over eksponering og andre viktige innstillinger. Det har til og med en tilbehørssko som lar deg montere ekstern blits!

Lysfølsom sensor i APS-C-format
For å gi best mulig bildekvalitet er Ricoh GR III utstyrt med en ny 24,2 megapiksels CMOS-sensor i APS-C-format som leverer bilder med fantastiske detaljer og lite støy, også ved høye ISO-tall. Lysoppsamlingsfunksjonen til den store bildesensoren gir et følsomhetsområde som strekker seg helt opp til ISO 102 400! Bildene kan lagres i både JPEG-format og 14-bits RAW for tilfeller der man trenger maksimal kvalitet. Kameraet har til og med en funksjon som lar deg redigere og konvertere RAW-filer til JPEG direkte på minnekortet hvis man vil kunne dele dem når man ikke har tilgang til en pc.
 
Lett å bruke, solid og pålitelig
Kamerahuset som er laget av solid og slitesterk, men også lett magnesiumlegering, har blitt nesten en centimeter mindre i bredden sammenlignet med forgjengeren GR II, og er nå enda enklere å få plass til i jakkelommen eller håndvesken. Velplasserte knapper, to justeringshjul (fremre og bakre) for lukkertids- respektive blenderinnstilling, samt en høyoppløst 3” touchskjerm finnes innen rekkevidde for fingrene, og gjør Ricoh GR III til et kamera som man raskt lærer seg å bruke.
 
Det har naturligvis også automatiske eksponeringsmodus som Program, Av og Tv, for tilfeller hvor fotografen vil kunne overlate en del av avgjørelsene til kameraets kraftfulle prosessor. Autofokusen jobber både med kontrast- og fasedetektering og gir en rask og pålitelig fokusinnstilling i alle lysforhold.
 
Bildestabilisering med 4 trinns fordel
En viktig nyhet i GR III er at kameraet nå er utstyrt med bildestabilisering (SR - Shake Reduction), en finesse som innebærer at bildesensoren kan bevege seg i tre akser for å kompensere for kamerabevegelser. Den gjør det mulig å ta skarpe bilder på frihånd ved oppimot fire trinn lengre lukkertid enn hva man ellers trenger å bruke. En finesse man aldri vil være uten når man har oppdaget fordelene!
 
Vidvinkeloptikk av høyeste klasse
For å matche den pikseltette bildesensoren må også objektivet holde høyeste klasse. Ricoh GR III har et lyssterkt og meget skarpt 18,3mm f/2,8 vidvinkelobjektiv som gir en bildevinkel tilsvarende 28mm for fullformat. I den optiske konstruksjonen inngår blant annet én linse av LD-glass og én asfærisk linse, som sammen motvirker optiske feil som kromatisk aberrasjon og forvrengning, og maksimerer skarpheten helt ut mot bildekantene. Objektivet har en nærgrense på bare 6cm, perfekt når man vil ta utsnitt av blomster, mat og andre detaljer for å gjøre bildene mer varierte og levende.
 
Innebygget ND-filter
Den store blenderåpningen hos objektivet (f/2,8) gjør GR III perfekt til fotografering i dårlige lysforhold. Kameraet har også et innebygget ND-filter som demper lyset med 2 trinn og kan aktiveres når man trenger å ta bilder med kort dybdeskarphet i sterkt solskinn. ND-filteret og objektivets nibladede blender er finesser som gir motivet en vakker sløret bakgrunn og myk og behagelig bokeh.
 
Del bildene raskt og enkelt
Innebygget trådløs nettverksfunksjon (LAN) og Bluetooth gjør det enkelt å dele bildene på sosiale medier via en smarttelefon. Tilkobling gjøres gjennom appen Ricoh Image Sync som finnes for både iOS og Android. Et USB-C-uttak finnes også for de som foretrekker å bruke kabel for bildeoverføringen.

Kan bestilles her